Current Obsessions #1 | Yo-Kai Watch & Unicorn Grunge

thumbunicorngrunge

Ik grapte laatst al dat ik midden in mijn quarter life crisis zit (waar ik binnenkort wellicht nog wel een complete post aan ga wijden maar dat terzijde) en dit zorgt ervoor dat ik op het moment bezig wordt gehouden door nogal unusual dingen. Mocht je mij al langer kennen dan zullen de onderstaande dingen je waarschijnlijk niet verbazen en je wellicht zelfs doen denken aan ‘oude’ paulien. Tune je net in dan is de kans groot dat je helemaal niks kunt met deze post en mij hierna dermate vaag vindt dat de kans groot is dat ik een volger armer ben (please niet doen?). Nog niet afgeschrikt? Oke let’s go.

Yo-Kai Watch voor de Nintendo 3DS
yokaiwatch
Op een van mijn allereerste vakanties naar Portugal werd er door mijn ouders een spelconsole in mijn handen gedrukt. Slimme zet van mijn ouders, want als je geen jankende kinderen in het vliegtuig wil, moet je ze ergens mee zien te vermaken. Ik ben ook nog eens enig kind dus dubbele score want de rest van de vakantie hoorde je mij niet meer. Deze eerste grijze Nintendo game boy was een geleend exemplaar van mijn neef maar op mijn zesde verjaardag kreeg ik dan mijn eigen blauwe game boy pocket. Vele exemplaren hebben nog gevolgd. Game Boy Color, Advance, Advance SP, Nintendo DS, DS Lite, ik heb het gelukt gehad ze allemaal in mijn bezit gehad te hebben. En hoewel ik zo af en toe nog wel eens op de PS3 of Wii U te vinden ben, prefereer ik toch handhelds als de Nintendo 3DS. Goed, lang verhaal kort: momenteel ben ik er niet meer vanaf te slaan. Ik ontdekte het spel Yo-Kai Watch – even makkelijk gezegd een soort Pokemon – een week of twee geleden, een paar dagen voor de release. Na het kijken van een trailer was ik super hyped, op dat moment nog niet wetende dat Aria hem al in het winkelmandje had gegooid en ge-preordered had. Inmiddels heb ik er zo’n 20 uur in zitten en ik denk dat het spel in mijn top 5 favoriete Nintendo 3DS games staat. Allereerst vanwege de verslavende gameplay, maar daarnaast zijn de graphics ook heel erg bevredigend en vind ik de dialogen verbazingwekkend origineel. Voor mensen die van de Pokemon games houden is het zeker een aanrader!

Pastel Hairmosaic4c75d883654cb87e1d3e844f371f28ae2cdf4d7d
Door de jaren heen heb ik veel verschillende haarkleuren gehad. Heel veel. Op mijn oude blog maakte ik ooit een collage van alle verschillende kleuren bij elkaar. Ik weet niet of het volledig toevallig is, vast niet, maar ik verf vrijwel altijd mijn haar als er ‘iets’ veranderd in mijn leven. Een relatie die uit gaat of een nieuwe studie of iets dergelijks. Dus natuurlijk is het zo dat bij mijn quarter life crisis ook een nieuwe haarkleur hoort. Dankzij nog nader te noemen redenen begon het bij mij weer te kriebelen om m’n haar in een wat extremere kleur te verven. Ooit heb ik een blauwe maandag (ha) een roze dip-dye gehad, maar ik wil nog steeds ooit een volledig roze coupe. Maar aangezien dat misschien niet de meest professionele look is (hoewel ik daar partly schijt aan heb) neig ik nu naar grijs! Ook dat heb ik altijd al eens willen doen en ik heb dan ook min of meer besloten dat dit het perfecte moment is. Wel wil ik mijn haar eerst geleidelijk aan blonderen omdat ik inmiddels wat zuiniger op mijn haar ben dan een paar jaar geleden 😉 .

Amy Valentine’s blogamyvalentine
Mijn teruggekeerde interesse in pastelkleurig haar is niet volledig uit de lucht komen vallen en de blog van Amy Valentine heeft er zeker iets mee te maken. Ik stuitte een paar weken geleden op haar blog en ik weet zeker dat ook puber Paulien groot fan van haar zou zijn geweest. Haar type kledingstijl (grunge) spreekt mij sowieso wel heel erg aan, maar hoe zij het doet vind ik het eigenlijk nog leuker. Naar mijn idee vindt zij namelijk de perfecte balans tussen een grunge stijl en zich modebewust kleden. Daarnaast draagt ze ook veel kleur (kijk naar haar haar!) en is ze ook niet zo’n gekke chick die in een volledig zwarte outfit over de Spaanse stranden paradeert. Hiermee laat ze niet alleen zien dat ze een goed gevoel voor mode heeft (en mode niet alleen bestaat uit je trendgericht kleden), maar ook dat je heel goed een eigen draai aan bestaande kledingstijlen kunt geven. Overigens is ze ook nog eens heel leuk, kijk maar eens op haar Youtube kanaal. :)

Unicorn Grunge
unicorngrunge

Batoko Tie-dye sweaterAlohafromdeer Unicorn Dress | Grafea Lavender Backpack | TeesAndTankYou Baseball Tee | Skinnydip London Shell Cross Body Bag | Minga London Unicorn Sweater | Minga London Donut Crop Top

Amy Valentine’s haarkleur is niet het enige wat mij geïnspireerd heeft. Ik voel ineens een new found love voor alles wat met unicorns, mermaids, roze en glitter te maken heeft. Zelf heb ik deze stijl unicorn grunge gedoopt, omdat wij mensen nou eenmaal graag in hokjes denken. Ik denk dat ik ook wel een beetje kan inschatten waar deze nieuwe obsessie vandaan komt. Zoals ik ook al in mijn Primark shoplog liet weten – als reactie op mijn ijsjes-tas – denk ik dat het een onbewuste angst voor het volwassen worden is 😉 Daarnaast begint de zomer, het mooie weer en het festival seizoen en ben ik mijn ‘nette’ (en zwarte) kleding die ik toch vaak draag naar de uni wel een beetje zat…

Een beetje een andere post dan gewend, maar ik hoop dat jullie hem leuk vonden :)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Geef een reactie