Photodiary #13 | Zon, Zwembad en Zwarte veulens

photodiary13

Ha. Doet deze titel jullie ook zo denken aan een bekende tienerboekenreeks? Niet geheel onopzettelijk natuurlijk. Afgelopen week was een goede week. Het leven is gewoon een stuk leuker als het mooi weer is. Ik ben vrolijker, de mensen op straat zijn vrolijker en alles ruikt zo lekker! Ik moet er wel even aan wennen dat het voorlopig weer voorbij is, maar aan de andere kant moet ik nog een hoop afronden voor mijn studie in de komende twee maanden, dus misschien is het ook maar beter zo. Benieuwd wat ik allemaal gedaan heb? Lees maar mee!

Zaterdag/zondag
Vorig weekend begon het mooie weer pas echt (althans voor mij want die vrijdag spendeerde ik de gehele dag in bed als gevolg van een kater/buikgriep). ’s Ochtends gingen we braaf aan de studie en als beloning konden we dan ’s middags van de zon genieten. Zaterdag brachten we door met vrienden bij de Hoornse plas – waar overigens nog best een koud windje stond – en zondag zouden we eigenlijk naar het zwembad maar we waren bang dat het nog te fris was. Uiteindelijk zijn de we dus maar naar het Noorderplantsoen gegaan met een berg lekker eten, maar daar hadden we eigenlijk een beetje spijt van. Het was heerlijk hoor, maar wel dermate heerlijk dat het ook gewoon prima zwemweer bleek!

Maandag
Omdat we dus zondag niet naar het zwembad waren geweest en ik eigenlijk wel wat meer wilde dan simpelweg in de zon zitten en eten, besloten we die maandag middag dan maar naar het zwembad te gaan. De hele ochtend werkte ik nog hard aan een onderzoek en bereidde ik vast wat dingen voor m’n studie voor. We gingen pas rond half 5 naar het zwembad en ondanks de harde wind die hier in de stad zelf stond, was het bij het zwembad echt ontzettend fijn. Niet alleen stond er totaal geen wind, ook was het lekker rustig. Het voelde bijna als een mini-vakantie 😉

Dinsdag
Dinsdag was mijn uni-dagje. ’s Ochtends had ik college en ’s middags een gesprekje. Verder moest ik nog wat dingen regelen voor onder anderen een mogelijke stageplek. Ook werkte ik verder aan hetzelfde onderzoek als maandag. Volgens mij was dit ook de dag dat we weer aan Suits begonnen, waar ik nu dus weer helemaal verslaafd aan ben. We waren tot een paar weken geleden Arrow aan het kijken, maar seizoen drie werd ineens zo verbazingwekkend slecht (in elk geval in verhouding tot seizoen 2) dat we na de laatste aflevering van seizoen 3 maar gestopt zijn. Met suits waren we ergens in seizoen 3 blijven hangen, dus daar zijn we maar weer mee verder gegaan.

Woensdag
Ik weet niet wat het is met woensdagen, maar ik vergeet echt met elke diary weer wat ik op woensdag heb gedaan. Eh.. Oja, ik had wederom een college en ik woonde nog een workshop bij van het Career Event op de uni. De rest van de middag werkte ik aan de analyse van – nog steeds – hetzelfde onderzoek. Het was natuurlijk nog steeds prachtig weer en omdat ik het zonde vond om daar niet nog even van te genieten ging ik ’s avonds in plaats van naar de sportschool, een rondje hardlopen in het Noorderplantsoen. Ik denk dat mijn hoofd nog nooit zo rood is geweest tijdens het sporten – dankzij een combinatie van de warmte, de bbq-walmen en de vele heuveltjes die ik meenam onderweg – maar het was het waard.

Donderdag
Jeej, eindelijk was het donderdag. Aria en ik hadden maandag al afgesproken dat we donderdag nog een laatste zwembad middag zouden doen omdat dit nog de zonnigste dag en tevens de laatste echt warme dag van de week zou zijn. Wederom gingen we ’s ochtends braaf aan de studie en na een bezoekje aan de bibliotheek gebracht te hebben – ik realiseerde mij ineens dat ik begin dit jaar netjes m’n lidmaatschap had betaald maar er sindsdien nog niet een keer was geweest – brachten we de middag bij het zwembad door. Helaas kon je wel merken dat het einde van het mooie weer eraan zat te komen want de wind was al een stuk kouder!

Vrijdag
Vrijdag had ik voor de ochtend allemaal grootse studieplannen en ik heb geen idee wat er gebeurde maar uiteindelijk heb ik de hele ochtend geen hol uitgevoerd. Die middag had ik met m’n moeder in Drachten afgesproken om even naar de kapper te gaan en even bij te kletsen. Ik wilde highlights laten zetten met als uiteindelijke doel m’n hele haar blond genoeg te krijgen om het grijs te kunnen verven. M’n haar is nu dan ook een stuk blonder, maar helaas zijn niet alle lokjes even mooi gezet en ik denk dus dat ik het over een week of vier als m’n haar weer een beetje hersteld is maar zo snel mogelijk volledig blondeer.

Zaterdag/zondag
Ondanks dat het mooie weer en weer op zat, heb ik echt net zo’n fijn weekend gehad als de week hiervoor. Zaterdag overdag deed ik niet zo veel. Ik deed wat dingen op m’n laptop voor werk en aan het eind van de dag kwam mijn vader ons ophalen omdat we die zondag een pinksterbrunch met de familie hadden. Ik vind het heerlijk om daar te zijn omdat hij op een boerderij woont wat je echt het gevoel geeft even weg te zijn. Extra leuk was dat hun shetlandpony een paar weken daarvoor was bevallen en er nu dus een mini paardje in de wei stond! De brunch zelf was heerlijk en gezellig en gistermiddag in Groningen besloten we spontaan nog even over de kermis te lopen, wat ook een groter succes was dan gedacht en waar we zelfs nog twee knuffels wonnen! 😉

Vandaag ben ik druk bezig voor werk en aan het eind van de dag gaan we iets heeeeel leuks doen. Benieuwd? Stay tuned, ik vertel hierover vast meer in de loop van deze week!

x
Paulien

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Geef een reactie