Photodiary 8 | Time to relax!

Foto op 24-11-13 om 16.24 #5

Hai! Hoewel deze fotodiary pas op donderdag online komt, vertel ik over mijn week tot afgelopen dinsdag. Mijn volgende diary zal dan pas ergens eind volgende week online komen en dan moet alles hopelijk weer een beetje normaal lopen! Ik heb het eindelijk weer wat relaxter op studiegebied en ben afgelopen week weer een paar dagen naar Lelystad geweest en ik verfde m’n haar. Lees snel verder voor het verslag van m’n hele week!IMG_8063Wij vieren al jaren geen Sinterklaas meer. Volgens mij zijn we daarmee gestopt na de scheiding van m’n ouders en hebben we een soort van besloten om kerst wat grootser aan te pakken. Ik ben natuurlijk ook al 21 en heb geen broertjes of zusjes en dan is het ook niet zo heel gek dat je geen Sinterklaas meer viert. Toch werd ik vorige week maandagochtend wakker met kadootjes in m’n schoen! Heb ik niet een geweldig lief vriendje? Ik had helemaal niks door gehad en dat terwijl we in een mini appartementje wonen waar niks onopgemerkt gaat.IMG_8088
Ik heb het eindelijk wat rustiger met school en dan krijg ik vaak ook meteen weer zin om wat meer moeite in huis te doen en met koken. Sowieso vind ik in de herfst en winter koken veel leuker. Lekker eten hoort nou eenmaal bij gezellig binnen zitten! Vorige week woensdag maakte ik een heerlijke gevulde paprika uit de oven, naar een recept van een vriendinnetje. Er zat onder anderen tomatensaus, hamblokjes en courgette door.IMG_8192Vrijdagochtend vertrok ik naar Drachten, m’n oude woonplaats waar mijn moeder me zou ophalen. Zij moest daar toevallig zijn en dan kon ik vanaf daar meerijden naar Lelystad. We zijn beiden meer dan een jaar geleden definitief verhuist uit Drachten, terwijl we er allebei ontzettend lang gewoond hebben. We besloten daarom ook om even een wandelingetje door het centrum te maken. IMG_8461
Mijn moeder vond dat we ook wel even onze schoen konden zetten dat weekend, maar ze had nog niks gevonden voor in mijn schoen. In de boekhandel stuitte ik op een haakboek wat al tijden bovenaan m’n verlanglijstje stond en mama was zo lief om het me als schoenkadootje te geven:) Binnenkort meer over dit geweldige boek!IMG_8255Zoals ik eerder al verteld ben ik weer druk aan de haak geslagen. Ik wilde graag iets haken uit mijn nieuwe haakboek, maar ik had alleen een bolletje wit garen bij me en besloot uiteindelijk om een kerststerretje te haken. Het patroon komt hier vandaan en ik heb het sterretje gehaakt met een dubbel draad super fijn garen. IMG_8393
Ik liep al weken met een uitgroei van hier tot zuid-oost Tokio rond en dus was het tijd om daar wat aan te doen. Met behulp van m’n moeder niet alleen de uitgroei gedaan, maar ook meteen even wat blonde lokjes erbij gezet en de punten weer wat laten oplichten. Spoiler alert: hoewel ik heel erg blij was met het resultaat, heb ik m’n haar nu alweer totaal anders. IMG_8363Zondagavond keek ik eindelijk een film die ik al heel lang wilde zien: My Neighbour Totoro (Tonari No Totoro in het Japans). Dit is een film van Studio Ghibli, een Japanse anime filmstudio. Een paar jaar geleden keek ik ook al twee andere films van Studio Ghibli, maar hoewel Totoro misschien wel een van de meest bekende Japanse tekenfilm figuurtjes is hier in het Westen, had ik deze nog nooit gekeken. Ook hierover later meer!IMG_8415
Bijna alle winkels zijn leuker tegen de kerst. Laatst was ik al in de Ikea waar de kerstcollectie alweer stond uitgestald en afgelopen maandag was ik in een tuincentrum. Ik word zo ontzettend gelukkig van al die kerstdingen. Kerst is by far mijn favoriete feest van het jaar!IMG_8457Dinsdag ging ik weer met de trein naar Groningen en ik besloot om bij Starbucks een kerst-achtig drankje te halen. Ik vroeg de meneer achter de toonbank me te verassen en ik kreeg een Latte Orange Mocha. Ik vond hem verassend lekker, maar ik denk dat ik de volgende keer toch voor de speculaas variant zou gaan.

Zoals jullie kunnen lezen heb ik een heerlijk relaxt weekje gehad. Helaas staat er alweer aardig wat op de planning op studiegebied en zal het snel weer drukker worden. Gelukkig heb ik ook een aantal hele leuke dingen op de planning staan!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Geef een reactie