Recept | De Nacho Affaire (a.k.a. de Oppercheatmeal)

nachoschotel

Ik moet toegeven dat bovenstaande foto niet de meest aantrekkelijke food foto is die ik ooit gezien heb. Maar dat moet ook niet, want een vieze vette hap hoort ook helemaal niet fotogeniek te zijn. Naast alle gezonde maaltijden die ik dagelijks naar binnen werk, moet er toch ook een beetje balans zijn en die zoek ik graag in de vorm van extremen. Snackbar patat krijg ik tegenwoordig maar moeilijk weg, maar deze vet-koning hierboven fietst er elke zaterdag toch weer prima in 😉 Aria zegt altijd dat als ik weg ben, zijn manier van vreemdgaan een uitstapje naar de KFC is. In dat geval zou ik deze nacho schotel dan ook als mijn eigen persoonlijke affaire kunnen zien. Zelfs als ik er nu naar kijk, krijg ik er al zin in. Geloof mij, zo’n lekkere vette hap vindt je zelden!

Oké, what do we need?
– 2 zakken AH tortilla chips Nacho Cheese
– 1 zakje AH geraspte jonge kaas
– handjevol jalapeños
– 1 rode ui
– 1 pot Heinz Veg Chilli Beanz

+ ter garnering (wink):
– 1 pot AH salsa Mild en
– 1 potje Sour Cream (125 ml)

nachoschotel2

En hoe maken we hem?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet ondertussen een ovenschaal in.
2. Snijd de ui in ringen en karameliseer deze in een wok of bakpan. Voeg vervolgens de jalapeños toe.
3. Voeg na een paar minuten de pot Chilli Beanz toe (inclusief het sap). Laat nog even kort opstaan totdat de saus wat dikker is geworden.
4. Verdeel 1 zak nacho’s over de ingevette ovenschaal en doe hier ongeveer de helft van de kaas overheen.
5. Giet de bonensaus over de nacho’s heen en strooi vervolgens de overige kaas over het geheel heen.
6. Zet de schotel 8 minuten in de oven en serveer het vervolgens met een flinke schep salsa en sour cream. Genieten maar! :)

Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden! Wat is jullie favoriete ‘ongezonde’ hap?

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Geef een reactie